Acuzaţii de spionaj la biroul de presă a lui Merkel
Home Breaking news Acuzaţii de spionaj la biroul de presă a lui Merkel
Breaking news - Politică externă - luni 16 noiembrie 2020

Acuzaţii de spionaj la biroul de presă a lui Merkel

Conform REUTERS, un cetăţean german, născut în Egipt, se confruntă cu acuzații că ar fi lucrat pentru Serviciul General de Informații din Egipt, în timp ce era angajat la biroul de presă al guvernului german. Cazul a fost făcut public luna iulie într-un raport anual de monitorizare german.

Procurorul german a depus acuzații de spionaj luni împotriva unui cetățean german de origine egipteană care lucra la Biroul Federal de Presă (BPA). Autoritățile au declarat că Amin K. a fost acuzat că a contribuit la obținerea informațiilor pentru Serviciul General de Informații din Egipt (GIS) din „cel puțin iulie 2010” și, de asemenea, că a furnizat un contact ca un alt recrut egiptean, o mișcare care a fost în cele din urmă nereușită. Suspectul începuse să lucreze în serviciul de vizitare al BPA, în prezent condus de purtătorul de cuvânt al Merkel, Steffen Seibert, în 1999.

Procurorii au adăugat că suspectul spera că ofițerul său de legătura egiptean va permite un tratament preferențial pentru mama sa în Egipt și dreptul la pensionare. Dacă ar fi condamnat pentru spionaj pentru un serviciu de informații străin, acuzatul ar putea primi până la cinci ani de închisoare.

Serviciul de informații interne din Germania (BfV) a făcut cazul public în iulie anul trecut, în raportul său anual larg privind potențialele amenințări la adresa democrației. La acea vreme, biroul federal de presă a rămas în mare măsură mut, în afară de a spune că personalul serviciului de vizitare nu poate accesa alte baze de date. Raportul de informații din iulie a declarat că anchetatorii federali și-au lansat ancheta în decembrie anul trecut, menționând, în general, că egiptenii care locuiesc în Germania „ar putea deveni punctul central” al GIS al Egiptului și al Serviciului său de securitate națională (NSS).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Asociaţia Elevilor din Constanţa acuză Guvernul de batjocură faţă de elevi

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Ele…