marți, 16 aprilie, 2024
Home Actualitate Acvariu cu pinguini și rechini, la Constanța

Acvariu cu pinguini și rechini, la Constanța

de Ileana Gheorghiu
ACVARIU

O nouă atracție turistică, pe litoral. La Constanța va fi construit un Acvariu nou, asemănător cu cele deja celebre din Spania, Germania sau Turcia. Cei care îi vor trece pragul vor putea admira specii de pești din toate mările și oceanele lumii, dar și din Amazon precum și pinguini. Actualul Acvariu, aflat la doi pași de mare s-ar putea transforma în restaurant.

Noul punct de atracție va avea două acvarii tip tunel în care vizitatorii pot vedea peşti din Oceanul Planetar, rechini de talie mare, dar și sturioni uriași.
În alte patru acvarii mai mici vor putea fi văzuţi peşti din Amazon și din Delta Dunării. Marea atracţie va fi însă bazinul de pinguini.

În timpul sezonului estival, Complexul Muzeal de Științe ale naturii se transforma în principala atracție de pe litoral pentru miile de turiști care vin în vacanță. Delfinariul și Acvariul sunt de departe cele mai vizitate obiective turistice, așa că investiția într-un acvariu nou este complet justificată, spun autoritățile.

Contractul de proiectare pentru noul Acvariu a fost deja semnat. Există studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, detaliile de execuţie şi autorizaţia de construire. Contractul valorează 535.500 de lei, iar la proiectul tehnic vor lucra biologi și experţi marini. Nu ştim cât ne va costa să aducem peştii şi pinguinii la Constanţa. Actualul Acvariul de pe Faleza Cazinoului ar putea fi transformat în restaurant.

În noul Acvariu vor fi amenajate și spaţii de joacă pentru copii și un teatru. Dacă lucrurile se vor desfășura conform planului în maximum trei ani, noul Acvariu va fi inaugurat.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult