Constanța va avea un nou punct de atracție. Este vorba despre un Acvariu în valoare de 6 milioane de euro, care va fi construit în curtea Delfinariului, și va face concurență serioasă acvariilor din întreaga Europă.

Autoritățile spun că noul obiectiv turistic va avea două tuneluri, o zonă cu pinguini și un green-house.

Noul acvariu se va întinde pe aproximativ 2.600 de metri pătrați, va avea două bazine transparente de tip tunel prin care vizitatorii vor putea trece și mai multe bazine de prezentare a speciilor de pești din Marea Neagră și Oceanul Planetar. Autoritățile lucrează acum la studiul de fezabilitate necesar finanțării și spun că proiectul valorează 6 milioane de euro, iar banii vor veni și din bugetul județului, dar și de la Uniunea Europeană.

Conform proiectului, acvariul a fost conceput pentru 300 de vizitatori, ceea ce înseamnă de cinci ori mai mulți decât încap în actualul edificiu, iar cei care îi vor trece pragul vor putea admira aici inclusiv pinguini, așa cum se întâmplă acum în edificii similare din Turcia, Spania sau Germania.

Constanța are acum un acvariu pe Faleza Cazinoului, care și-a deschis porțile pe 1 mai 1958 și este organizat în jurul unui bazin central.

În noul Acvariu vor fi amenajate și spații de joacă pentru copii, dar și un teatru. Autoritățile speră astfel ca noul Acvariu, alături de Delfinariu și microrezervația să devină principalele puncte de atracție turistică de pe litoral.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…