Școala constănțeană a pierdut azi noapte pe unul dintre cei mai cunoscuți profesori de matematică. Mihai Contanu a fost o figură emblematică a învățământului constănțean.

El și-a dedicat înteaga viață matematicii și elevilor. În 40 de ani de muncă la catedră, a predat matematica copiilor de gimnaziu. Cea mai îndelungată perioadă, la Școala Genarală nr. 28, astăzi Scoala Dan Barbilian, apoi și la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, unde încă era în activitate. Până ieri seară, a corectat lucrările elevilor la simularea la matematică pentru Evaluarea Națională.

Un om care a iubit copiii, a fost mai mult decât un profesor, un părinte pentru ei, cu un comportament de părinte și bunic. Cu asprimea și exigența părintelui și bunătatea și îngăduința bunicului.

Profesorul Mihai Contanu a fost o personalitate foarte activă și implicată. A deținut funcții importante, de-a lungul carierei. A fost o perioadă lungă directorul Școlii Dan Barbilian, apoi vicepreședinte al Sindicatelor Libere din Învățământ, fliala județeană Constanța, președinte al Casei de Ajutor Reciproc a Profesorilor. Cu siguranță foarte mulți constănțeni vor fi cu gândul, dacă nu chiar și fizic, pentru o clipă, la catafalcul lui. Cei ce vor să-i aducă un ultim omagiu, o pot face începând de mâine, de la ora 14.00, la Capela Bisericii Sf. Gheorghe. Înmormântarea va fi vineri, la ora 13.30, la Cimitirul Central.

Check Also

Se îngroașă gluma: Buget record pentru apărare în SUA – 2,4 miliarde de dolari pe zi

Washington – Congresul Statelor Unite a aprobat un buget record de 886 de miliarde d…