Administratorii pe plajă evaluează pagubele după furtuna apocaliptică din weekend

Furtuna înregistrată în acest weekend la malul mării a făcut prăpăd atât în orașul Constanța, cât și în alte stațiuni de pe litoral. Puncte de atracție și locurile de distracție în urmă cu doar câteva luni, plajele de pe litoralul românesc arată acum ca după Apocalipsă.

În videoclipurile postate pe platformele de socializare, se poate observă cum barurile și cluburile de vară au fost distruse de vijelie. Imagini vin din Costinești, din Vama Veche din Eforie și din Mamaia. Și la Sulina , au fost inundații masive, iar la Constanța un cunoscut beach-bar situat pe plaja „3 Papuci” a fost pus la pământ.

 „Totul era vraiște, vântul a luat absolut tot de pe-aici, a aruncat în stânga și-n dreapta de la copaci la garduri, la absolut orice, era foarte nasol” spune un angajat la barului.

 „Au căzut lemne multe, am avut și câțiva pomi căzuți dar am reușit să-i replantăm, avem câteva statui care nu mai au capete. Ne-au căzut și câteva frigidere, s-au spart câteva geamuri” spune Andrei Ștefan, administratorul plajei.

Plajele au fost lovite cel mai rău, fiind în prima linie a furtunii. Valurile de 6 m înălțime au mușcat adânc din uscat. De-a lungul întregii plaje din Mamaia și Constanța se-ntinde un covor de scoici aduse de valuri, lat de 30 de metri și lung de câțiva kilometri.

„Digul în schimb a rezistat foarte bine. Digul e-n ordine: se pare că specialiștii olandezi fac treaba foarte bună” spune un constănțean.

În acest weekend, litoralul s-a aflat sub cod roșu de vânt și ploi torențiale. Muzeul de Istorie Natională și Arheologie Constanța a fost închis pentru vizitare din cauza condițiilor meteorologice și a căderilor de țiglă de pe acoperiș. Măsura a fost luată pentru a nu periclita siguranța fizică a posibililor vizitatori. Mâine, instituția își va relua lucrul cu publicul după programul obișnuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Germania: popularitatea guvernului se prăbușește

Formaţiunea social-democrată SPD s-a reunit în congres la Berlin, dar delegaţii nu au mai …