persoane

Drama oamenilor care au pierdut aproape tot în incendiul care a cuprins un bloc din Constanța continuă.

Unii dintre ei au revenit în parcarea de unde a izbucnit focul și aproape că nu și-au recunoscut mașinile topite de flăcări, iar din casele distruse de fum au mai adunat puținele lucruri rămase intacte. Între timp unul dintre cei doi copii care au provocat dezastrul a fost plasat de magistrați în arest la domiciliu.

Locatarii din blocul situat pe strada Nicolae Grindeanu își vor petrece sărbătorile care se apropie în cenușă. Apartamentele în care făceau pregătiri și împodobiseră bradul sunt scrum. Iar acolo unde nu a ars focul, funinginea a acoperit toate suprafețele. Nimeni nu poate sta în interior fără să se înece de la mirosul puternic de fum, iar de locuit nici nu poate fi vorba. În saci și cutii, oamenii au adunat ce se mai poate și s-au mutat care pe unde a apucat.

În parcarea de unde a pornit dezastrul, mașinile arată ca după un atentat cu bombă. Din ele nu a mai rămas decât scheletul și nimic nu mai poate fi recuperat. Sute de mii de euro topite în câteva minute de la o joacă de copii.

Între timp autoritățile încearcă să racordeze înapoi blocul la apă și canalizare măcar pe cele două scări care nu ai fost afectate de foc. Despre lumină și căldură încă nu poate fi vorba.

Anchetatorii au și ei de lucru. Pun cap la cap toate probele și declarațiile date de martori pentru a afla adevărul. Unul dintre suspecți, adolescentul de 15 ani a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. El și-a recunoscut fapta și spune acum că regretă pentru că nu și-a imaginat că gestul său va avea consecințe atât de grave.

Adolescentul nu are antecedente penale însă provine dintr-o familie dezorganizată. Medicii au decis că în momentul în care a aruncat petarda care a dus la aprinderea focului avea discernământ și va trebui să răspundă pentru ce a făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…