Adolescentă spulberată pe trecerea de pietoni de o mașină. Șoferul s-a făcut nevăzut

Încă un accident rutier, pe litoral, provocat de un tânăr șofer, aflat la volanul unui bolid. A lovit o adolescentă de 16 ani, chiar pe trecerea de pietoni și a plecat în trombă.

Victima a fost aruncată într-o groapă, dar a scăpat cu viață. Are multiple răni și traumatisme, și urmează să fie operată. De dată această, testele au arătat că șoferul nu a fost băut sau sub influența drogurilor.

Accidentul s-a petrecut duminică seară, pe o trecere de pietoni, de pe bulevardul 1 Decembrie, la intrarea în Mangalia. Fata de 16 ani se întorcea acasă, de la cumpărături. Era pe trecerea de pietoni, când o mașină a lovit-o în plin și a aruncat-o într-o groapă rămasă neacoperită,  în mijlocul spațiului verde care delimitează sensurile de mers. Șoferul nu a oprit să vădă în ce stare este copila. Martorii au fost cei care au sărit să o ajute și au sunat la 112.

 „Am auzit un impact foarte puternic și violent. Un individ cu un mercedes E Klass, negru. Erau 3 tipi în mașini. A demarat în trombă și-a luat-o pe o străduță pe acolo” spune Andrei, un martor care a văzut întreagă scenă.

La locul accidentului a ajuns și fratele adolescenței.

„Nu știu ce fel a condus acel individ că nici nu știu ce e, nici nu știu cum să-l numesc, ce fel de om poate să fie să lase un copil, să-l lase așa, pur și simplu, neajutorat.” spune Costel Scripcaru, fratele fetei lovite.

Adolescenta rănită a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la spital.

„Este vorba despre o pacientă de 16 ani cu mai multe traumatisme. Starea generală e bună, stabilă hemodinamic. Urmează să fie supusă unei intervenții chirurgicale” a anunțat Spitalul Județean prin vocea purtătorului de cuvânt, Crina Kibedi.

Oamenii spun că locul este unul periculos și că s-au petrecut mai multe accidente

„Bine că n-am avut copilul pe partea asta și eram eu așa. O fracțiune de secundă m-am tras înapoi. Nu mi se pare normal” , spune o tânăra mămică cu un copil de mâna.

 „Pe mine m-a dat uite, mai jos acum 2-3 ani, cu mașînă pentru că ăștia opresc, ceilalți nu văd când vin și uite-așa se fac accidente”, a povestit o femeie, care locuiește în cartier.

Jumătate de oră după accident, un tânăr de 23 de ani s-a prezentat la poliția din Constanța și a declarat că el a fost la volanul mașinii.

„Acesta a fost testat cu aparatele drug-test și etilotest, rezultatele fiind negative. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului”, a declarat Olimpia Ceară, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Șoferul este cercetat în libertate, iar mașina nu i-a fost confiscată. Familia fetei s-a adresat unui avocat și este hotărâtă să își caute dreptatea în instanța, dacă va fi nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…