Adolescentul piroman a fost condamnat

Adolescentul care a provocat incendiul în urma căruia zeci de familii dintr-un bloc din Constanța au rămas fără agoniseala de-o viață, a fost condamnat.

El își va petrece următorii trei ani și jumătate într-un centru de detenție pentru minori. Asta după ce magistrații constănțeni au decis că este vinovat de acuzațiile care i se aduc. Vorbim de distrugere, vătămare corporală și evadare. Asta după ce polițiștii nu l-au găsit acasă în mai multe rânduri, deși acesta era arestat la domiciliu.

Din pedeapsa primită se va deduce arestul la domiciliu precum și perioada petrecută în arest preventiv. Adolescentul piroman este și bun de plată. Trebuie sa achite cheltuieli de judecată în valoare de 16.000 de lei. Decizie nu este definitiva și poate fi atacata in termen de 10 zile. Vă reamintesc evenimentul a avut loc în luna decembrie anul trecut, cu puțin înainte de Sărbători. O explozie puternică urmată de un incendiu a mistuit clădirea și a afectat 150 de apartamente.

35 dintre acestea au fost distruse în proporție de peste 80 la sută. De asemenea, 37 de autoturisme au fost avariate. 250 de persoane au fost evacuate, iar opt au ajuns la spital. Ancheta care a urmat a scos la iveală faptul că doi băieţi, unul de 13 şi altul de 15 ani sunt vinovați de nenorocirea care s a abătut asupra oamenilor. Cel din urma a povestit anchetatorilor că totul a fost doar o joacă și că ei ar fi dat unor recipiente pe care le-au găsit în parcarea blocului care a ars fără să știe că substanța care se afla în acestea era inflamabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Farul Constanța – Universitatea Craiova, pe arena lui Hagi

O nouă partidă pentru „Marinarii“ Farul Constanța. După o victorie obținută în deplasare c…