O mare de zmee, astăzi, la Constanța. Pasionații de kite s-au luat la întrecere cu vântul și au oferit un spectacol extraordinar. I-a ajutat și vântul, care a suflat cu putere pe mare, dar și încurajările de pe margine ale celor care s-au oprit să îi privească.
Kitesurfingul a devenit unul dintre cele mai practicante sporturi de la Marea Neagră, iar litoralul nostru este alegerea multor iubitori de sporturi extreme pe apă. Este important să nu ai frică de mare și să ai răbdare până când vei reuși să manevrezi singur zmeul. 10-12 ore de pregătire sunt necesare pentru a învăța controlul zmeului pe uscat, ulterior pe apă, la care se adaugă apoi și placa. Instructorii cu experiență spun că kitesurfingul nu este un sport tocmai ieftin, dar spre deosebire de snowboarding sau ski, unde se plătește pe lângă echipament și un skipass, aici este nevoie doar ca vântul să bată. Ce trebuie să știi dacă ești tentat să încerci kite surfing?
Împătimiții sportului nu așteaptă ca apa să se încălzească. Își pun costumul gros de neopren și se avântă pe mare purtați de vânt. Irina face kitesurfing de 4 ani și își petrece verile nu pe șezlong, ci pe valuri.
Unii sunt însă la primele încercări, entuziasmați și dornici de a învăța.
O oră de pregătire cu instructor de kite surfing costă în medie 300 de lei, preț în care este inclus întregul echipament. Pe litoralul românesc sunt 5 puncte în care se poate practica kitesurfing.