miercuri, 22 mai, 2024
Home Actualitate Afganistan: Aeroportul din Kabul este securizat de militari SUA

Afganistan: Aeroportul din Kabul este securizat de militari SUA

de Redacția Dotto
kabul
Acest conținut a fost arhivat. Este posibil să nu mai fie relevant.

Majoritatea diplomaţilor occidentali au părăsit capitala Kabul, a declarat luni un oficial american, după ce insurgenţii talibani au preluat controlul asupra capitalei Afganistanului, informează Reuters.

„Pot spune cu certitudine că majoritatea personalului diplomatic occidental este plecat din Afganistan acum„, a declarat oficialul pentru Reuters.

A mai rămas doar o parte din personalul auxiliar, a adăugat oficialul american.

Elicopterele au transferat diplomaţi din districtul ambasadelor din capitala Kabul către aeroportul internaţional Hamid Karzai începând de duminică, când talibanii au pătruns în oraş.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a anunţat că armata americană a securizat luni aeroportul din Kabul.

Putem confirma că evacuarea în deplină securitate a întregului personal al ambasadei este acum încheiată„, a declarat, într-un comunicat, Ned Price, conform AFP.

Întreg personalul ambasadei se află la aeroportul internaţional Hamid Karzai, al cărui perimetru este securizat de armata americană”, conform sursei citate.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult