marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Afacere într-un colț de Rai

Afacere într-un colț de Rai

de Andreea Bălan
SOMOVA

Vă invit acum să cunoaștem o tânără deosebită, care după 20 de ani petrecuți departe de cei dragi s-a întors acasă să promoveze frumusețile Dobrogei și ale Deltei, alături de soțul său italian și cei doi copii.

La Samova a construit un adevărat colț de rai, de care acum se bucura din plin, impreună cu familia ei, dar și cu toți cei care îi trec pragul.

La Somova, la doar câțiva kilometri de Tulcea, Sanda a creat un loc binecuvantat de Dumnezeu. Un adevarat colț de rai. Zâmbește tot timpul și emană o energie debordantă. Se vede că este o femeie împlinită. Nu i-a fost însă usor să ajunga aici. Ar fi putut fi invățătoare, în Galați, de acolo de unde se trage, însă și-a dat seamă că aspirațiile ei sunt altele. Așa se face că la doar 20 de ani a decis să plece din țară. A ajuns în Italia, acolo unde ajung mulți români dar puțini reușesc să razbată.

Și nu doar respectul l-a găsit departe de acsă, ci și dragostea. Acolo l-a cunoscut pe Roberto, ii era coleg însă în scurt timp, i-a devenit soț și mai apoi tatăl celor doi copii mununați pe care îi au. Datorită Sandei, Roberto, a ajuns pentru prima oara pe pământ românesc și așa cum s-a îndrăgosit de ea, așa a iubit și România. El era un împătimit al naturii , tradțiilor și obiceiurilor, așa că nu i-a fost greu să se adapteze.

Au decis așadar să cumpere casa, cu odăi mici și pereți grosi ca de mănăstire, așa cum îi place Sandei să spună. Așa au găsit casa bătrânei Varvara de care s-au indragostit de la prima vedere. Au achiziționat o în 2003 și fiecare vară și-o petreceau aici. Între timp, banii pe care i-au câștigat în Italia, i-au investit și încet încet, locul a prins viață. Mai înâi casa a început s-a transformat în cămin iar amprenta Sandei se vede la tot pasul.

Apoi pe lângă casă au mai părut două piscine, dar și câteva căsuțe pe care acum le închiriează celor care le trec pragul. Și nu sunt deloc puțini iar unii vin chiar de peste hotare.

Anul trecut Sanda și Roberto au decis că este momentul să se mute definitiv în România. Ideea i-a aparținut Sandei însă Roberto a fost într-u totul de accord. Cei doi copii au fost mutați la școala din comună și s-au adaptat extrem de repede iar acum în casa familiei Paladini se traiește și se vorbește românește.

Afacerea româncei întoarsă acasă după 20 de ani de pribegie înflorește de la o zi la alta. Oaspeții se simt bine în mijlocul naturii și au nenumărate posibilități de petrecere a timpului liber: plimbări cu barca, caiacele, bicicletele și excursii în delta dunării.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult