Ajutor pentru persoanele fără adăpost din Constanța

Având în vedere că vremea la malul mării s-a răcit brusc și în perioada următoare temperaturile nocturne vor scădea sub limita înghețului, persoanele fără adăpost pot să înnopteze la Centrul „Sfânta Filofteia” din Constanța.

Constănțenii care nu au unde să doarmă sunt așteptați la adăpostul din cadrul Complexului „Doi Cocoși”. Persoanele cazate aici primesc haine curate, ceai cald, mâncare și cel mai important, un pat curat unde să doarmă.

În centrul Sfânta Filofteia amenajat în cadrul Complexului Doi Cocoși din Constanța, oamenii care nu au un acoperiș deasupra capului primesc o mână de ajutor din partea autorităților.

Adăpostul pentru persoane nevoiașe funcționează din septembrie 2020 și are o capacitate de 50 de locuri. Acum, însă, în timpul pandemiei, gradul de ocupare este de 50%.

Serviciul social furnizează gratuit persoanelor fără adăpost servicii de îngrijire personală, supraveghere, găzduire temporară pe timp de noapte, în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale şi creşterii calităţii vieţii.

Cel mai greu este în nopțile de iarnă, când gerul îngheață tot. Oamenii fără adăpost primesc haine de schimb, periută și pastă de dinți, săpun, au posibilitatea sa facă o baie și cel mai important au ce să mănânce și unde să doarmă.

Spaţiul, în suprafaţă de aproape 400 mp, a fost reamenajat, compartimentat, utilat şi mobilat, în conformitate cu standardele pentru serviciile sociale organizate ca adăposturi de noapte. Înainte de a fi duși la adăpost, beneficiază și de investigații medicale.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…