marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Ajutor umanitar pentru Ucraina

Ajutor umanitar pentru Ucraina

de Andreea Bălan

Tone de alimente,  haine și materiale dezinfectante au plecat noaptea trecută spre Ucraina. Sunt ajutoare umanitare trimise de pompierii din Germania. Ele au fost preluate de la Tulcea și odată cu ele au plecat și ajutoarele strânse de autoritatile de pe malul romanesc al Dunării. 

Șapte tiruri plecate tocmai din Germania au ajuns aseară la Tulcea. O organizație internațională umanitara a fost cea  care a organizat colectarea și transportul ajutorului. 

S au donat   echipamente și utilaje pentru pompieri, materiale dezinfectante și sanitare, hrana pentru copii și bebeluși, articole de igienă și haine. 

Aproape de miezul nopții convoiul de camioane s a imbarcat pe ferryboat și a trecut granița pe la punctul de trecere al frontierei de stat de la Isaccea . Apoi s a îndreptat către Odesa iar de acolo ajutoarele vor fi distribuite catre localitățile dar mai ales către unitățile spitalicești afectate de bombardamentele din ultimele zile. 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult