Home Externe Știri externe New York Times: Al doilea om din al-Qaeda, omorât în Teheran împreună cu nora lui bin Laden
Știri externe - sâmbătă 14 noiembrie 2020

New York Times: Al doilea om din al-Qaeda, omorât în Teheran împreună cu nora lui bin Laden

Abdullah Ahmed Abdullah, folosind numele de războinic Abu Muhammad al-Masri, era acuzat că l-a ajutat pe cel care a pus la cale bombardarea a două ambasade americane din Africa în 1998. Masri era văzut drept probabilul succesor al Ayman al-Zawahri, actualul lider al al-Qaeda.

Al-Masri a fost executat pe 7 august, de către doi bărbaţi pe motocicletă, la aniversarea atacurilor asupra ambasadelor, scrie New York Times. Americanii urmăreau de ani de zile în Iran mișcările acestuia și altor luptători al-Qaeda.

Masri a fost ucis împreună cu fiica sa, văduva lui Hamza bin Laden, fiul lui Osama bin Laden.

Masri trăia liber într-o suburbie bogată din Teheran din 2015, au spus oficiali din serviciile secrete americane pentru New York Times.

Iranul a respins sâmbătă informațiile din articolul New York Times, susținând că nu există ”teroriști” al-Qaeda pe teritoriul său.

”Din când în când, Washington și Tel Aviv încearcă să facă legătura dintre Iran și astfel de grupări mințind și lăsând să se scurgă informații false în mass-media pentru a evita responsabilitatea pentru activitățile criminale a acestui grupări și altor grupări teroriste din regiune”, a spus ministerul de externe iranian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Eurovision 2021: Măşti, carantină şi restricţii pentru delegaţiile străine

Concursul Eurovision 2021, care se va desfăşura în oraşul olandez Rotterdam în luna mai, v…