Alături de sportivii ucraineni

164 de judocani din Ucraina, evacuați din zonele de conflict, se vor antrena la Eforie Nord. Pentru ei autoritățile județene în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Clubul Sportiv Pantheon au inaugurat oficial un Centru de Agrement. Sportivii vor rămâne aici timp de trei luni.

Cei doi antrenori le sunt mamă și tată celor 164 de tineri, de toate vârstele, care au ajuns in județul Constanța din luna aprilie. Deși nu aveau un loc unde sa își desfășoare antrenamentele atunci când au ajuns în România, condițiile nu i-au împiedicat să renunțe la pasiunea pentru judo. Dorul de părinți și de casă este mare, dar antrenorii încearcă să compenseze aceste lipsuri prin activități și excursii cât mai dese.

Datorită Consiliului Județean, al Comitetului sportiv și al donatorilor, tinerii vor ramâne până în septembrie, în complexul din Eforie unde se vor antrena pentru următoarele competiții.

Sportivii ucraineni declară că sunt intr-o activitate competițională, iar această perioadă îi va ambiționa să lupte pentru drapelul pe care îi flutură cu mândrie la fiecare campionat. Poartă cu greu dorul de casă, dar asa cum au spus, o parte din gol este umplut din românii care i-au primit cu brațele deschise.

De la începutul lunii martie, luptătorii de judo au fost evacuați din 14 regiuni ale Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Farul Constanța – Universitatea Craiova, pe arena lui Hagi

O nouă partidă pentru „Marinarii“ Farul Constanța. După o victorie obținută în deplasare c…