duminică, 14 aprilie, 2024
Home Actualitate Alertă de E-Coli în apa Mării Negre. Care sunt cele mai sigure zone de îmbăiere?

Alertă de E-Coli în apa Mării Negre. Care sunt cele mai sigure zone de îmbăiere?

de Redacția Dotto

Este alertă pe Litoral. Medicii spun că au descoperit în apa mării concentrații foarte mari de E- Coli.

Cea mai mare concentrație a bacteriei E-Coli a fost descoperită la Eforie Nord, la măsurătorile de săptămâna trecută. 1.305 unități în 100 de mililitri de apă. Depășirea a fost de peste 5 ori față de limita admisă. Probleme, dar nu la fel de grave au fost raportate și la Mangalia, dar și la Neptun. Medicii spun că aici calitatea apei mării are un nivel Satisfăcător.

Recordul verii a fost înregistrat însă pe 18 iunie. Atunci, la Eforie Nord cifrele au sărit de 15 ori față de normal. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică spun că oamenii pot intra în apă și pot înota, dar medicii infecționiști recomandă părinților să fie totuși atenți la copii, ca să nu înghită prea multă apă când se bălăcesc.

Cea mai bună apă pentru îmbăiere, conform analizelor DSP Constanța, este în Vadu, Mamaia, Cap Aurora și Venus.

Inspectorii DSP Constanța monitorizează calitatea apei mării din două în două zile, după o perioadă în care au recoltat probe în fiecare zi. Rezultatele analizelor pot fi găsite pe site-ul Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult