Alertă

Alertă de vreme rea de la meteorologi. De la ora 14:00 a intrat în vigoare un cod galben care anunță ploi importante cantitativ și intensificări ale vântului, în Dobrogea. Specialiștii spun că prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp, iar pe alocuri chiar 40 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat, cu rafale în general de 50…60 km/h, iar pe litoral de peste 65…70 km/h. De la ora 21, specialiștii anunță un un cod portocaliu de vreme severă. În zona litoralului va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 60 – 70 l/mp. Autoritățile recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, cetățeniă sunt sfătuiță să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. RAJA SA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență la nivelul întregii societăți. Zeci de echipe de intervenție, dotate cu autospeciale tip womă, vidanje, motopompe de mare putere și autoutilitare, au fost pregătite pentru a acționa cu promptitudine în rezolvarea situațiilor specifice care pot apărea în funcționarea sistemelor operate la nivelul localităților deservite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

A început vaccinarea copiilor între 5 – 11 ani

La Constanța, a început vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. 12 mii de doze de vaccin au…