duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Alertă în Marea Neagră. ARSVOM caută un marinar georgian dispărut

Alertă în Marea Neagră. ARSVOM caută un marinar georgian dispărut

de Redacția Dotto

Alertă în Marea Neagră. Un marinar georgian, dispărut de pe o navă aflată la 100 kilometri travers de Olimp este căutat de echipajul unui vapor aflat in apropiere.

Căutările se derulează încă de ieri cu ajutorul ajutorul Agenției de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.

„În data de 12 decembrie, orele 23:50 MRCC Constanța a transmis ordin de deplasare – căutare către nava multirol Brizo a ARSVOM pentru a începe căutarea unui marinar de origine georgiană. Căutările se desfășoară la circa 70 mile travers de capul Tuzla”, a anunțat ARSVOM.

Echipajul navei „AIPP Gold”, sub pavilion Vanuatu, un cargo de mărfuri generale, care se îndrepta spre Ucraina, a transmis, ieri după amiază, o alertă către Centrul de Salvare și Coordonare Maritimă al Autorităţii Navale Române.

Timonierul navei, un marinar georgian, de 23 ani, dispăruse de la bord. Cargoul, care naviga la 60 mile marine travers de Olimp, a reuşit să contacteze şi „GSP Centaurus”, o navă de aprovizionare a platformelor marine ale OMV Petrom, aflată în zonă. I-a dat semnalul de „om la apă”.

Pentru că era cel mai aproape, inspectorii Centrului de Coordonare Maritimă au cerut navei GSP să înceapă imediat căutarea marinarului dispărut. După mai bine de o oră şi jumătate de căutări marinarul nu a fost găsit. Operațiunea a fost suspendată din cauza întunericului.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult