Alertă pe litoral. Doi bărbați au dispărut în mare

E alertă pe litoral. Zeci de echipe de salvare caută de ieri doi bărbați, care au dispărut în mare, în Mamaia Nord.

Alarma a fost dată de un muncitor care lucra la amenajarea unei plaje. Echipele de căutare și salvare i-au căutat pe cei doi până aseară la lăsarea întunericului și au reluat operațiunile în această dimineață.

Alarma s-a dat la ora 15:40. Câteva zeci de minute mai târziu, scafandrii militari au lansat barca la apă și echipamentul de scufundare. Din larg, Garda de Coasta a început o misiune de supraveghere cu o vedetă rapidă, iar Agenția de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a trimis, la rândul ei un echipaj pentru găsirea celor doi.

În paralel, pe mal criminaliștii și polițiștii au stat de vorbă cu turiștii care erau pe plajă la ora dispariției celor doi, dar și cu muncitorii care spun că i-au văzut pe cei doi intrând în apă. Pe mal au fost găsite două perechi de șosete, dar asta nu înseamnă neapărat ca acestea au fost lăsate acolo de cei doi bărbați.

Echipele de căutare și salvare au scanat marea până după ora 20:00 însă nu au dat de urma celor doi bărbați. La un moment dat au luat în calcul și ipoteza ca cei doi să fi ieșit din apă în altă parte a plajei.

Căutările au fost reluate în această dimineață. 29 de scafandrii au fost trimiși din nou în larg pentru a-i găsi pe cei doi.

Aceasta este prima intervenție de o asemenea amploare de la începutul sezonului estival. Anul trecut 20 de turiști și-au pierdut viața în largul mării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Noaptea Cercetătorilor Europeni la UMC Constanța 

Universitatea Maritimă din Constanța participă la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europ…