alex ion

Alex Ion, cel mai bun triatlonist din generația lui, 22 de ani, are un singur gând: să se califice la următoarele Jocuri Olimpice! Pentru asta, tânărul se antrenează câte 6 ore pe zi, șapte zile din șapte și participă la concursuri Half IronMan.

E tânăr, talentat și deține recordul național la triatlon. Alex Ion se pregătește să-și împlinească cel mai mare vis!

„În 2024 vreau să fiu la Jocurile Olimpice de la Paris! Pentru asta mă pregătesc”

Sportivul trage din greu ca să ajungă la Paris.

 „Am în fiecare zi câte trei antrenamente, nu am nicio zi liberă de luni până duminică. Mă antrenez câte șase ore zilnic. Sâmbăta am o tură de bicicletă care durează minim 5 ore, iar duminica o alergare de vreo două ore”

De când s-a apucat de triatlon, Alex a bifat toate continentele și povestește că a avut concursuri unde condițiile meteo au fost foarte grele.

„Am fost la un  Half IronMan, pe o distanță în care am avut de înotat 1,9 km, de pedalat 90 și de alergat 21. Eram în Dubai, pe o vreme de 32 de grade, dar se simțeau 38. Mi-aduc aminte că am ieșit printre primii din apă, la bicicletă deja simțeam valurile de căldură și la alergare abia puteam să mă mișc de cât era de cald. Iar în Coreea, tot la un Half IronMan, temperatura apei era de 14 grade, iar afară erau 12. Când am intrat în apă, nu îmi mai simțeam fața și degetele”

În 2017, Alex era înotător, dar nu avea rezultatele pe care și le dorea. Profesorul lui de înot i-a sugerat să treacă la triatlon. În primă fază, Alex nu a fost prea încântat de propunere, dar o accidentare l-a făcut să stea pe bară 6 luni.

 „Atunci am zis ok, aș putea să fac și trecerea aceasta” 

Alex nu uită primele lui concursuri la care a participat.

„În primă fază, a fost foarte greu. La primele mele competiții eram ultimul la două-trei minute de penultimul. Oamenii care strângeau articolele de pe margine așteptau după mine, „hai mai terminăm și noi”.  Și auzeam de pe margine „ce caută băiatul ăsta aici”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Axinciuc, despre cele mai frumoase momente la Farul

Invitatul emisiunii „Un-doi cu legendele” ce a avut loc înaintea meciului Faru…