miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate Alexandru Mazăre nu scapă, momentan, de condamnare! Mai are o șansă luna viitoare

Alexandru Mazăre nu scapă, momentan, de condamnare! Mai are o șansă luna viitoare

de Redacția Dotto

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat, în mai 2022, la 3 ani de închisoare cu executare, în dosarul locuințelor sociale Henri Coandă. Însă, a depus contestație în anulare, ce a fost admisă în principiu de către magistrații ÎCCJ, în sensul că va fi analizată pe 10 octombrie. Cât despre cererea lui Alexandru Mazăre, de suspendare a executării deciziei penale nr. 45 din 10 mai 2022, aceasta i-a fost respinsă.

La data de 26 septembrie 2022, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis:

1643/1/2022 -I. Admite în principiu contestaţia în anulare formulată de către contestatorul condamnat Mazăre Alexandru împotriva deciziei penale nr. 45 din 10 mai 2022 pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul nr. 105/1/2019. Respinge, ca nefondată cererea de suspendare a executării deciziei penale nr. 45 din 10 mai 2022 pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 105/1/2019. II. Fixează termen pentru soluţionarea contestaţiei în anulare la data de 10 octombrie 2022, Sala Secţiilor Unite, pentru când se va cita contestatorul condamnat Mazăre Alexandru. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 26 septembrie 2022“, potrivit minutei judecătorești.

Amintim că, în luna mai anul curent, Alexandru Mazăre a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare, fiind vorba de dosarul locuințelor sociale Henri Coandă. În același dosar, Radu Mazăre a fost achitat.

Sursa: focuspress.ro

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

Articole recente

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult