sâmbătă, 25 mai, 2024
Home Actualitate Algele, din deșeuri în resurse

Algele, din deșeuri în resurse

de Andreea Bălan
Algele

Cercetătorii de la Universitatea Ovidius vor să transforme tonele de alge care se aruncă vară de vară din deșeuri, în resurse. Ei spun că au tehnologia necesară prin care algele să devină materie primă utilă în industria farmaceutică sau agricolă și sunt în tratative cu Apele Române pentru a-și pune în practică proiectul inovator.

În loc să fie aruncate, alegele vor fi folosite în scopuri industriale, conform cercetătorilor de la Institutul pentru Nanotehnologii al Universității Ovidius, care au deja instalațiile pentru uscarea vegetației marine.

Algele au numeroase beneficii, spun biologii. Acestea sunt cunoscute și ca superalimente datorita concentratiilor mari de minerale, vitamine, proteine si antioxidanți pe care le au.  

Reprezentanții Institutului pentru Nanotehnologii poartă discuții acum discuții cu reprezentații Apelor Române care trebuie să își dea acordul pentru instalarea pe plaje a echipamentelor de colectare și uscare a algelor.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult