Alimente mai scumpe la început de 2021
HomeActualitateAlimente mai scumpe la început de 2021
Actualitate - News - o săptămână în urmă

Alimente mai scumpe la început de 2021

Anul 2021 a venit cu scumpiri! Seceta de anul trecut care a înjumătățit producția de cereale, dar și pandemia de Covid-19, sunt cauze ale producției mai mici, respectiv prețuri mai mari la alimentele de bază.

Noul an începe cu scumpiri în lanț. După liberalizarea pieței energiei, creșterea prețurilor la lumină, combustibil și tigări urmează și alimentele de bază să se scumpească.

Specialiștii spun că astfel de creșteri ale prețurilor la alimente sunt și urmări ale pandemiei declanșate de virusul Sars-CoV2.

De vină pentru scumpirile care vor urma anul acesta este seceta care a înjumătățit producția de cereale, dar pe de altă parte, un factor important îl reprezintă și importul.

Se văd deja primele scumpiri la raft. Oamenii încep să se uite atent la fiecare aliment pe care-l cumpără, ba chiar îşi schimbă radical bugetul alocat coșului de cumpărături.

Potrivit datelor de la statistică, produsele de morărit s-au scumpit în noiembrie anul trecut cu 6%, prin comparaţie cu finalul lui 2019, iar făina cu mai bine de 7 procente. Pâinea s-a scumpit pe final de an cu 5%, prin comparație cu decembrie 2019. Si prețul cărnii s-a majorat cu mai bine de 4 la sută în această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Navigatorii nu sunt prinși în Programul Național de Vaccinare

Navigatorii nu sunt înregistrați în Registrul General de Evidență al Salariaților – …