vineri, 24 mai, 2024
Home Actualitate Amazon a achiziționat serviciul de comunicații criptate Wickr

Amazon a achiziționat serviciul de comunicații criptate Wickr

de Redacția Dotto
Amazon a aciziționat serviciul de comunicații criptate Wickr
Acest conținut a fost arhivat. Este posibil să nu mai fie relevant.

Amazon a anunțat achiziționarea Wickr, un startup care furnizează instrumente de comunicații criptate end-to-end.

Termenii financiari ai tranzacției nu au fost publicați. Înainte de achiziție, Wickr a strâns un total de 73 de milioane de dolari în patru runde de finanțare cu capital de risc.

Amazon a anunțat achiziția printr-o scurtă postare pe blog care a evidențiat importanța instrumentelor de comunicații sigure pentru mediile moderne de lucru hibride.

Potrivit VP și Chief Information Security Officer (CISO) Stephen Schmidt, Amazon va oferi imediat servicii Wickr eficiente, iar clienții, canalele și partenerii de afaceri Wickr pot utiliza în continuare serviciile Wickr așa cum o fac astăzi.

Mișcarea făcută de Amazon poate indica interesul pentru segmentul de mesagerie criptată al companiilor, dominat în prezent de servicii precum Slack, Microsoft Teams (0365) și Google Workspace.

Cu Wickr, clienții și partenerii beneficiază de funcții avansate de securitate care nu sunt disponibile cu serviciile de comunicații tradiționale – prin mesagerie, apeluri vocale și video, partajarea de fișiere și colaborare. Acest lucru oferă întreprinderilor și agențiilor guvernamentale conștiente de securitate capacitatea de a implementa controale importante de guvernanță și securitate pentru a le ajuta să își îndeplinească cerințele de conformitate ”, a spus Schmidt.

Clienții din sectorul public folosesc Wickr pentru comunicații sigure cu angajații de la birou sau pentru a oferi membrilor serviciului la marginea tacticilor comunicări criptate. „Clienții Enterprise folosesc Wickr pentru a păstra comunicările private între angajați și partenerii de afaceri, respectând în același timp cerințele de reglementare”, a spus Schmidt, explicând de ce Amazon a achiziționat serviciul Wickr.

Nevoia de acest tip de comunicații sigure se accelerează. Odată cu trecerea la medii de lucru hibride, datorată parțial pandemiei COVID-19, întreprinderile și agențiile guvernamentale au o dorință tot mai mare de a-și proteja comunicațiile la distanță ”, a adăugat el.

Wickr a fost lansat în 2012 ca un startup din New York, care oferă o aplicație de mesagerie instantanee pentru comunicații criptate. De-a lungul anilor, compania a livrat mai multe aplicații de mesagerie securizate pentru clienții de afaceri, inclusiv Wickr Pro, Wickr RAM și Wickr Enterprise. Aplicațiile de mesagerie ale companiei permit utilizatorilor să facă schimb de mesaje criptate end-to-end și expirând conținut, inclusiv fotografii, videoclipuri și fișiere atașate. Software-ul este disponibil pentru sistemele de operare iOS, Android, Mac, Windows și Linux.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult