Amazon a lansat o nouă generație a tabletei Fire HD 10

Amazon a introdus versiunea 11 a tabletei Fire HD 10. Ediția din acest an adaugă încărcare wireless pentru modelul „Plus”, o nouă locație a camerei frontale (poziționată acum pentru chat-uri video peisagistice în loc de portret) și rame laterale mai subțiri, ceea ce duce la un design mai simetric.

Specificații detaliate sunt pe site-ul dezvoltatorului Amazon. Tableta are un SoC MediaTek MT8183 de 2 GHz, același cip utilizat în tabletele Fire din a 10-a și a 9-a generație începând din 2019. Acesta este un cip cu opt nuclee, 12 nm, cu patru nuclee Cortex A73 și patru nuclee A53. GPU este un MP3 ARM Mali-G72. Alte specificații includ un LCD de 10,1 inci, 1920 × 1200; 3 GB RAM; 32 GB sau 64 GB spațiu de stocare; un port USB-C; Wi-Fi până la 802.11ac; o mufă pentru căști; un slot microSD; și difuzoare stereo. Amazon spune că bateria este bună pentru „12 ore”, ceea ce anterior a indicat o baterie de 6300 mAh.

Fidel formei sale de gigant online, Amazon’s Fire HD 10 este disponibil într-o serie de versiuni și pachete diferite:

  • Fire HD Plus are 4 GB RAM și suport pentru încărcare wireless Qi.
  • Suportul Qi al modelului Plus este destinat pentru o stație de încărcare fără fir de 15 W denumită oficial „Stația de încărcare fără fir pentru Amazon HD Fire Plus 10 (a 11-a generație)” (Wow). Stația de andocare este fabricată de Anker și va lansa tableta în „Show Mode”, transformând-o într-un afișaj inteligent Alexa.
  • O carcasă oficială pentru tastatură Bluetooth fabricată de Fintie este disponibilă. Aceasta este o tastatură QWERTY cu o balama autoportantă pe care Fire 10 (sau 10 Plus) o poate introduce. Tastatura are propria baterie și se încarcă prin USB-C. Amazon spune că este bun pentru 400 de ore de utilizare sau un an de așteptare.
  • Nu uitați de versiunile pentru copii! Fire HD 10 Kids ia modelul de bază Fire 10 HD tabletă și o montează într-o carcasă „Kid-Proof”. Această primă versiune este concepută pentru „copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani” și include 1 an Amazon Kids+, controale parentale și o „garanție de 2 ani fără griji”. Amazon spune: „Dacă se rupe, returnează-l și îl vom înlocui gratuit”. Se pare că tabletele pentru copii sunt fără anunțuri.
  • Există, de asemenea, tableta Fire HD 10 Kids Pro, care este pentru copii puțin mai mari, cu vârste cuprinse între 6-12 ani. Carcasa este mai subțire.

Tabletele Fire rulează versiunea personalizată Amazon a Android, așa că, în locul ecosistemului Google, veți folosi Amazon App Store și Alexa. Versiunea a 11-a rulează încă Fire OS 7, care se bazează pe Android 9 Pie, un sistem de operare din 2018. Anul acesta, Amazon a decis să nu dezactiveze suportul pentru ecran divizat (încorporat de la Android 7), așa că veți să poți rula două aplicații.

Toate tabletele și accesoriile sunt livrate începând cu 26 mai 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Un program al unui grup israelian, utilizat pentru spionarea activiştilor şi jurnaliştilor

Tel Aviv, 16 iulie – Mai multe guverne au utilizat un program informatic de spionaj …