Amenințări cu comisiile federale după anularea meciului "U" Cluj - FC Farul
HomeSportAmenințări cu comisiile federale după anularea meciului „U” Cluj – FC Farul
Sport - miercuri 2 decembrie 2020

Amenințări cu comisiile federale după anularea meciului „U” Cluj – FC Farul

Amenințări cu comisiile federale după anularea meciului U Cluj – Farul.

Amenințări cu comisiile federale după anularea meciului U Cluj – Farul! Regulamentul FRF pentru competiţiile pe care le organizează creează tenisuni între echipe din cauza protocolului medical care trebuie respectat în această perioadă a pandemiei. Meciul „U” Cluj – Farul Constanța, programat miercuri, nu se mai dispută! Echipa lui Ianis Zicu are șase cazuri de COVID-19. După ce ardelenii de la Universitatea Cluj le-au adus acuzații grave celor de la FC Farul, dobrogenii ameninţă că se vor adresa comisiilor federale „dacă aceste derapaje vor continua”.

Conform regulamentului, Farul ar urma să câștige la masa verde, după ce prima amânare a fost provocată de cazurile de la „U” Cluj. Asta i-a înfuriat pe fanii Universității Cluj. Într-un comunicat postat pe Facebook, fanii ardeleni acuză o conspirație pusă la cale de Ciprian Marica, patronul celor de la Farul Constanța.

Suporterii clujeni îl acuză pe fostul internațional că, alături de DSP Constanța, a ”pus în scenă o piesă de teatru de prost gust, care trădează josnicia, lipsa de caracter, de bun simț, de demnitate și de fair play”. Aceștia consideră că Farul ar avea suficienți fotbaliști valizi pentru a juca partida, din moment ce lotul echipei lui Zicu este format din 24 de jucători. ”Ne vine greu să credem ca toti cei șase infectați sunt jucatori, iar patru dintre ei sunt portarii”, mai scriu susținătorii Universității.

Reacția Farului nu a întârziat să apară. Dobrogenii ameninţă că se vor adresa comisiilor federale „dacă aceste derapaje vor continua”.

Tiberiu Curt, manager FC Farul Constanța:

În urma articolelor apărute în presă în ultimele două zile, mă văd nevoit să fac câteva precizări importante.

Suntem un club profesionist, care se guvernează numai după legile și regulamentele în vigoare. Consider că este deplasată orice supoziție sau presupunere pe marginea protocolului medical stabilit de autorități privind desfășurarea activității fotbalistice.

Conform tuturor statisticilor oferite de autorități, suntem în vârful pandemiei de COVID-19, orașul Constanța fiind în carantină de 13 zile și cu rata de infecție cea mai mare la nivel național. În aceste condiții, consider că, în aceste momente, trebuie să primeze prevenția și grija pentru sănătatea jucătorilor și a participanților la activitatea sportivă.

La ultima testare, au fost depistate 6 cazuri pozitive la COVID-19, dintre care 5 jucători din cadrul lotului nostru, ceea ce, conform regulilor în vigoare, reprezintă un focar. Am respectat întocmai protocolul medical, decizia privind pașii care trebuie urmați pentru siguranța tuturor persoanelor implicate în activitatea sportivă aparținând în totalitate epidemiologilor și autorităților locale.

Suntem la a patra testare când avem cazuri pozitive de COVID-19 în cadrul echipei, iar clubul a făcut de fiecare dată diligențele necesare pentru ca meciurile să se dispute și rezultatele să se decidă pe teren. În două dintre aceste situații, din motive independente de noi, partidele nu s-au putut desfășura conform programării Federației Române de Fotbal.

Clubul nostru s-a pregătit pentru participarea la meciul de la Cluj, lotul și staff-ul tehnic făcând marți dimineața deplasarea spre locul de disputare a partidei fără cele 6 persoane depistate pozitiv. În același timp, delegatul echipei noastre, George Galamaz, era prezent la Cluj încă de luni seara, se făcuse rezervare la hotel pentru întreaga delegație, iar antrenorului Ianis Zicu i se achiziționase biletul de avion pe ruta București – Cluj.

Tocmai pentru că ne dorim reluarea activității sportive în cel mai scurt timp, la cerința DSP Constanța, se va efectua astăzi retestarea jucătorilor și a staff-ului tehnic. Acest lucru nu a fost posibil ieri, întrucât delegația echipei noastre se afla în drum spre Cluj și nu a mai fost timpul necesar. În funcție de rezultatele retestării, organele abilitate vor hotărî în consecință.

Așa cum a respectat măsurile și deciziile luate de Federația Române de Fotbal în sezonul trecut al Ligii a 2-a, în contextul pandemiei de COVID-19, FC Farul Constanța le va respecta în continuare, oricare ar fi acestea.

Drept urmare, dacă vor continua derapajele pe marginea acestei situații, ne vom adresa comisiilor de specialitate ale Federației Române de Fotbal și instituțiilor abilitate”

O parte din acuzațiile lansate în mediul online de către suporterii Universității Cluj au pornit și de la faptul că sportivii de la FC Farul au plecat cu autocarul spre Cluj. Ardelenii susțin că dacă ar fi fost ales avionul ca mijloc de transport, aceștia nu s-ar mai fi întors din drum. Contactat telefonic de către jurnaliștii DottoTV, directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu, Bogdan Artagea, a declarat că nu mai există din vară curse Kogălniceanu – Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Rednic: ”Important e să menţinem ritmul avut cu Hermannstadt”

Antrenorul formaţiei Viitorul Constanţa, Mircea Rednic, a afirmat că la partida cu UTA Ara…