Vacanță

Amenzi mai mari pentru cine aruncă gunoi pe frumoasele plaje de la Vadu și Corbu. Asta cere Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării de la Ministerul Mediului. În prezent, cine e prins că aruncă gunoi poate fi amendat cu doar 30 de lei.

Administraţia cere majorarea sumei până la 200 de lei, pentru a proteja zona din patrimoniul Unesco. În fiecare vară, locul atrage turiști pentru frumusețea lui, dar paradoxal, tocmai ei nu îl protejează. Gunoiul atrage șobolanii, ce se hrănesc și cu ouăle păsărilor protejate, care cuibăresc în dunele de nisip. Sunt efecte în lanț, cu efecte negative asupra ecosistemului.

Așa se face că, anul trecut, după două luni de sezon estival, autoritățile au adunat de pe plajele Corbu și Vadu peste 700 de tone de deșeuri. Administratorii Rezervației propun și majorarea tarifului de acces special, la 30 de lei pentru o zi, 60 de lei pentru o săptămână și 200 de lei pe an de persoană. Și amenda pentru camparea în afara zonelor amenajate va fi mărită. Propunerea este ca aceasta să fie cuprinsă între 3000 și 6000 lei, față de 35 de lei, cât este în prezent. Și tarifele pentru accesul cu ambarcațiuni va fi mărit: de la 20 de lei pentru 7 zile, cât e în prezent, până la 50 de lei pentru o săptămână. Ambarcațiunile mai mari vor avea taxe cuprinse între 300 și 2500 de lei, în funcție de capacitatea motorului. Dacă vor fi aprobate, noile sancțiuni vor intra în vigoare cel mai probabil din ianuarie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Lumini și umbre în Legile Securității Naționale

“Proiectul legilor securității naționale cere cetățenilor și firmelor să acționeze ca info…