sâmbătă, 25 mai, 2024
Home Actualitate Amenzi mari pentru vânzătorii de artificii

Amenzi mari pentru vânzătorii de artificii

de Redacția Dotto

Amenzi mari pentru vânzătorii de pocnitori și artificii nepermise de lege. Bucuria sărbătorilor este în fiecare an însoțită de focurile de artificii aprinse la cumpăna dintre ani.

Articolele pirotehnice sunt prezente pe piață pe tot parcursul anului, însă doar în perioada sărbătorilor sunt expuse, anunță Inspectorii de Poliție.

În cazul artificiilor legale, pe etichetă trebuie să apară denumirea, clasa, instrucțiunile de folosire și termenul de garanție, iar scrisul trebuie să fie în limba română. Dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite, amenzile pot varia între 2.000-7.500 de lei.

Chiar și cu o lună înainte de perioada sărbătorilor, pieţele sunt pline de artificii și petarde de contrabandă, extrem de periculoase. Polițiștii trag un semnal de alarmă și îi averizează pe tinerii care cumpără pocnitori. Acestea sunt gândite doar ca să alunge animalele sălbatice agresive și pot provoca răni puternice celor care le folosesc.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult