joi, 13 iunie, 2024
Home DOTTO News Anchetă la Spitalul Județean după scandalul cu mita de la morgă

Anchetă la Spitalul Județean după scandalul cu mita de la morgă

de Redacția Dotto

Unul dintre cei trei asistenți medicali de la Morga Spitalului Județean care luau mită de la rudele celor decedați a fost arestat preventiv. Ceilalți doi sunt puși sub control judiciar. Pentru prinderea lor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța s-a folosit de un investigator sub acoperire. Sunt mai multe anchete acum. Una a procurilor și una a spitalului.

Au fost făcute percheziții la Serviciul de Medicină Legală, la Morga Cimitirului Constanța și la domiciliile celor trei asistenți. Luare de mită in formă continuată este de fapt infracțiunea pentru care au fost reținuți de procurorii constănțeni. Anchetatorii au probat că numai în ultimele două luni, suspecții, asistenţi medicali la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, Secţia de anatomie patologică sau Serviciul de Medicină Legală, ar fi primit de la un investigator sub acoperire, autorizat de procuror, diferite sume de bani. In schimbul lor, cei trei asistenți medicali își urgentau atribuţiile de serviciu legate de manipularea cadavrelor, adică îmbălsămare, toaletare, îmbrăcare şi predare către rude a corpurilor persoanelor decedate în spital, care deja fuseseră autopsiate.

S-a dovedit că unul dintre inculpați a primit de patru ori, cate 200 de lei de la rudele defuncților. Al doilea asistent a primit de două ori câte 400 de lei. Al treilea și-a băgat in buzunar de două ori câte 500 de lei.

„Pai da, asa se ia, dupa peste tot”

„Ce se-ntampla acolo la morga se-ntampla peste tot in Romania. Sa exploatezi suferinta omului este cea mai mare tampenie posibila”

„Lumea e de vina ca da. Eu condamn pe oameni, nu cei care primesc.”

Cercetările sunt abia la inceput. Procurorii au descins la locuintele celor 3 asistenti si la locurile lor de munca: morga spitalului judetean si a cimitirului central.

„Dupa ce au fost efectuate perchezitii la locuintele celor 3 inculpati, respectiv la locurile de munca unde se presupunea c-ar putea sa fie gasite sume de bani, au fost ridicate anumite sume de bani de la locurile perchezitiilor”

Zafer Sadâc – procuror

Punerea cap la cap a documentelor ridicate de procurori va arăta la ce sumă se ridica în realitate prejudiciul cauzat de nefiscalizarea manipulării cadavrelor. Spitalul Judetean a anuntat ca se implica in acest caz.

„Va demara o ancheta interna pentru a vedea ce s-a intmaplat. Vor fi luate toate masurile necesare pentru a fi prevenite astfel de incidente in viitor”

Crina Kibedi – purtător de cuvânt SCJU

Unul din cei trei asistenti medicali este recidivist si a fost arestat preventiv pentru 3o de zile. Ceilalti doi sunt cercetati penal in stare de control judiciar.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult