Andrei Muraru este noul Ambasador al României în SUA

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele privind eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Andrei Muraru şi acreditarea acestuia în calitate de ambasador al României în SUA, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Consilierul prezidenţial Andrei Muraru a fost propus ca ambasador al României în Statele Unite ale Americii pe 4 martie. Ministerul Afacerilor Externe a transmis la acea dată către Parlament solicitarea privind audierea a 26 de candidaţi pentru poziţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României, între care şi a consilierului prezidențial, care a primit aviz favorabil de la comisiile reunite de specialitate din Parlament, pe 14 aprilie.

Muraru este consilier prezidenţial din decembrie 2014. 

Andrei Muraru este licențiat al Universității „Al. I. Cuza” Iași, Facultatea de Istorie, specializarea Istorie (iulie 2005). În iulie 2007, a finalizat programul de master „Românii și Europa” din cadrul aceleiași facultăți, iar în septembrie 2011, a devenit doctor al Universității „Al. I. Cuza” Iași, Facultatea de Istorie, teza de doctorat „Procesele criminalilor de război din Transnistria” obținând calificativ maxim.

El a beneficiat în anii de studiu de o serie de burse de cercetare în instituții academice din afara țării. A fost bursier Erasmus-Socrates la Aristotle University of Thessaloniki, bursier New Europe College (bursă Odobleja) la New Europe College – Institute for Advanced Study, iar în perioada octombrie 2010 – mai 2011 a fost bursier United States Holocaust Memorial Museum – Center for Advanced Holocaust Studies, Washington DC. De asemenea, Andrei Muraru a obținut o bursă postdoctorală la Yad Vashem – The International Institute for Holocaust Research pentru anul 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Căști de 11 milioane lei, confiscate

Căști audio în valoare de 11 milioane de lei, dacă ar fi fost originale au fost confiscate…