DGASPC

Angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt amenințați cu pierderea locurilor de muncă. Instituția nu mai are bani pentru plata salariilor în lunile noiembrie și decembrie.

Pentru rezolvarea problemei, oamenii au cerut sprijin Consiliul Județean Constanța, care speră ei va găsi banii necesari pentru ca instituția să funcționeze în continuare.

Criză financiară fără precedent la DGASPC. Pentru a putea funcţiona în continuare și a plăti la timp salariile, instituția are nevoie urgent de 24 de milioane lei. Dacă nu va face rost de acești bani, conducerea Direcției va trece la concedieri.

Oamenii spun că le-a ajuns deja cuțitul la os. Nu doar că se descurcă foarte greu cu banii în familie, dar nu știu nici dacă vor mai avea fonduri pentru cei pe care îi au în grijă.

Toți ochii se îndreaptă acum spre autoritățile județene. Pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru buna funcţionare a instituţiei, preşedintele Consiliului Județean a dispus deja eliminarea unor cheltuieli ce pot fi alocate în bugetul anului viitor.

În cazul în care situația nu se va rezolva, sindicatele amenință cu proteste.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa a fost penalizată, în acest an, cu 25% din cotele defalcate din TVA pe venit care i se cuveneau. Sancțiunea a fost aplicată deoarece nu a respecatt termenul pentru finalizarea locuințelor protejate. Autoritățile județene spun că din acest motiv, DGASPC este în criză financiară și nu dispune de fondurile necesare asigurării în totalitate a cheltuielilor salariale până la finele anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vaccin antigripal gratuit la medicii de familie

Peste 26 de mii de constănțeni s-au vaccinat deja antigripal. Vaccinul se găsește la Const…