joi, 18 aprilie, 2024
Home Actualitate Angajații din instituțiile de cultură din Constanța au intrat în grevă japoneză

Angajații din instituțiile de cultură din Constanța au intrat în grevă japoneză

de Redacția Dotto

Angajații din muzeele și bibliotecile publice din România declanșează joi, 4 aprilie, seria de acțiuni de protest față de situația dramatică în care se află această categorie socio-profesională. La Constanța, angajații din Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Muzeul de Artă Populară, Muzeul de Artă, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii vor purta în timpul programului de lucru, o banderolă albă, pe care își vor scrie nemulțumirile existente.

Federația Sindicală CULTURMEDIA afiliată Confederației Naționale Sindicale CARTEL ALFA atrage atenția asupra degradării cronice a mediului profesional în care își desfășoară activitatea salariații din muzeele și bibliotecile publice din România, un sector profesional ignorat, uitat și minimalizat de toate guvernările.

Pe data de 4 aprilie, membrii Federației Sindicale CULTURMEDIA, afiliată Confederației Naționale Sindicale CARTEL ALFA, vor protesta față de politicile salariale discriminatorii și față de neonorarea promisiunilor lansate în spațiul public de reprezentanții Guvernului.

Protestul se va desfășura la locul de muncă, în toate muzeele și bibliotecile publice și la toate punctele de lucru din cadrul șantierelor arheologice preventive organizate de instituțiile muzeale, prin purtarea unor banderole albe. Protestul din data de 4 aprilie este primul în cadrul calendarului acțiunilor de protest național, ce vor culmina cu declanșarea Grevei Generale, în a doua decadă a lunii mai 2024, în paralel demonstrațiile de protest preconizate pentru Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Muzeelor.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult