Angajatorul poate plăti grădiniţa pentru copiii angajaţilor

Cheltuielile cu creşa sau cu grădiniţa vor fi suportate de stat, prin intermediul angajatorului. De la începutul acestui an, angajaţii le pot cere patronilor să-i ajute cu cheltuielile pe care le au cu creşa ori grădiniţa – privată sau de stat. Limita de cheltuieli este de 1.500 de lei, pe lună, pentru un copil cu vârsta sub şase ani.

Pentru mulţi părinţi, taxa pentru creşă sau grădiniţă reprezintă o parte serioasă din buget. O lege prea puțin cunoscută de către aceștia le dă dreptul să primească de la angajator o sumă de până la 1500 de lei/lună pentru a plati taxele pentru grădinița copilului. Acest lucru nu îi produce niciun prejudiciu angajatorului și nicio cheltuială în plus, întrucât sumele vor putea fi deduse integral din taxele datorate. Părinții constănțeni s-au arătat încântați de modificările aduse legii din 6 noiembrie 2020, dar au fost și reticențe din partea unora care consideră că la bugetul de stat nu sunt bani pentru așa ceva.

În cazul în care suma depășește impozitul pe profit datorat, diferența va fi scăzută, în ordine, din impozitul pe salarii reținut de contribuabil pentru angajați, din taxa pe valoarea adăugată datorată sau din accizele datorate.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…