dispărute

Sute de anunțuri ale stăpânilor care și-au pierdut patrupele sunt postate în această perioadă pe rețelele de socializare. Asta pentru că, artificiile și petardele din noaptea de Revelion îi bucură pe oameni, nu însă și pe animalele de companie.

Acestea se sperie și fug, iar apoi cu greu mai sunt găsite de către stăpânii care sunt dispuși chiar să ofere recompense în bani pentru cei care le aduc animăluțul înapoi acasă.

Mulți proprietari de câini își caută și acum animalele dispărute în noaptea de Revelion. Speriați de petarde și de focuri de artificii, câinii au fugit din curți și nu au mai știut să ajungă înapoi. Daisy, un bichon alb în vârstă de 2 ani, este căutată și acum de stăpânii, care oferă și o recompensă de 2000 de lei pentru cei care o vor găsi și o vor aduce înapoi acasă. Stăpânii ei au printat și lipit mai multe afișe cu poza cățelușei prin oraș și au distribuit fotografii și în mediul online.

În situația lor se află mai mulți constănțeni, care spun că perioada sărbătorilor de iarnă este una complicată pentru animăluțele de companie.

Pe rețelele de socializare sunt postate sute de anunțuri cu fotografii ale animăluțelor pierdute în această perioadă, în speranța că acestea se vor întoarce acasă la stăpânii lor.

Cațeaua nostră a fugit din curte în cartierul Coiciu, Constanța. O cheamă Lisa și nu este deloc agresivă. Vă rog dacă o zăriți, luați-o la dvs și dați-mi mesaj pe facebook să vin să o iau, sună unul dintre anunțuri.

Specialiștii ne îndeamnă să liniștim animăluțele când sunt speriate, să vorbim cu ele și să le ținem în brațe, astfel putem evita ca ele să părăsească locuința.

Medicamentele pe bază de valeriană pot fi o altă soluție care să îi calmeze pe câini în situații în care trebui să suporte zgomote puternice. Astfel de substanțe trebuie prescrise de un medic veterinar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…