Zeci de alimente expirate, peşte vechi de luni de zile, carne cu mucegai şi o mizerie greu de descris în cuvinte. Este descoperirea inspectorilor ANPC în urma controlului din nordul litoralului, zona Năvodari.
În urma verificărilor, o cherhana cunoscută de la malul mării va pune lacătul pe ușă. Alt restaurant cu specific pescăresc s-a ales cu amendă, iar marfa i-a fost retrasă. Autoritățile spun că vor fii cu ochii și pe tarabele din apropierea plajelor, care vând mâncare preparată în condiții insalubre.
Inspectorii ANPC spun că multe dintre produsele alimentare gătite sunt chiar refolosite în alte preparate, până când sunt consumate, pentru a nu se face risipă.
Nici plajele din Năvodari nu au scăpat de control. Nereguli au fost găsite și la un beach-bar care funcționa fără autorizație de construire și funcționare, iar suprafața destinată prosoapelor nu era amenanjată corespunzător.
Pe litoral, vara aceasta au fost detașati 400 de inspectori ANPC. Pe fiecare serie vor exista 24 de noi comisari, fiecare dotat cu un kit performant care să îl ajute să depisteze mai ușor și mai rapid neregulile comise de comercianți.