duminică, 21 iulie, 2024
Home Breaking news ANR, nereguli grave: nava ALEZZI fără certificat de siguranță

ANR, nereguli grave: nava ALEZZI fără certificat de siguranță

de Redacția Dotto
https://www.facebook.com/alezziyacht

Corpul de Control al premierului Marcel Ciolacu a finalizat verificările la Autoritatea Navală Română (ANR) și a identificat peste zece aspecte problematice la instituția controlată.

Una dintre cele mai grave nereguli identificate de Corpul de Control al premierului la Autoritatea Navală Română (ANR) este demersul reprezentanților ANR de a nu înregistra nava ALEZZI drept navă de pasageri ci navă de tip bar plutitor/restaurant ce desfășoară activități de agrement. Acest lucru a condus la situația în care proprietarii navei ALEZZI nu au fost obligați să obțină un certificat de siguranță și nici să efectueze serviciul de pilotaj al navelor maritime.

  • Emiterea unui aviz de operare temporară pentru o navă de pasageri fără temei legal. Avizul a fost emis de conducerea Centrului Zonal Constanța al ANR în vederea obținerii aprobării de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța (APMC) pentru desfășurarea activității de transport persoane în punctul indicat de agentul economic.

  • Demersurile reprezentanților ANR de a nu înregistra nava ALEZZI drept navă de pasageri ci navă de tip bar plutitor/restaurant ce desfășoară activități de agrement. Acest lucru a condus la situația în care proprietarii navei ALEZZI nu au fost obligați să obțină un certificat de siguranță și nici să efectueze serviciul de pilotaj al navelor maritime.

Lipsa certificatului de siguranță

Certificatul de siguranță este documentul care atestă faptul că o navă îndeplinește toate condițiile de siguranță stabilite de lege. Acesta include, printre altele, cerințe privind construcția, echiparea și dotarea navei, precum și cerințe privind pregătirea și calificarea echipajului.

Lipsa certificatului de siguranță poate pune în pericol siguranța pasagerilor și a echipajului. În cazul unei situații de urgență, o navă care nu are certificat de siguranță poate fi mai puțin capabilă să facă față situației și poate duce la pierderea de vieți omenești.

Lipsa serviciului de pilotaj

Serviciul de pilotaj este o măsură de siguranță care presupune ca o navă să fie condusă de un pilot autorizat atunci când navighează în anumite zone, cum ar fi porturi sau canale navigabile. Pilotul are cunoștințe și experiență specifice necesare pentru a conduce o navă în siguranță în aceste zone.

Lipsa serviciului de pilotaj poate pune, de asemenea, în pericol siguranța pasagerilor și a echipajului. În cazul unei situații de urgență, o navă care nu are pilot autorizat poate fi mai puțin capabilă să facă față situației și poate duce la pierderea de vieți omenești.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult