marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate ANSVSA a lansat Comandamentul Sezon Estival 2023 pentru protejarea populației de pe litoral împotriva toxiinfecțiilor alimentare

ANSVSA a lansat Comandamentul Sezon Estival 2023 pentru protejarea populației de pe litoral împotriva toxiinfecțiilor alimentare

de Redacția Dotto

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a lansat oficial luni, 26 iunie, „Comandamentul Sezon Estival 2023”, o inițiativă menită să protejeze siguranța alimentară pe litoralul Mării Negre în timpul sezonului estival.

Echipele de control alcătuite din 40 de inspectori, inclusiv medici veterinari și delegați din alte 10 Direcții Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene, vor acționa în cinci serii succesive de câte 2 săptămâni. Scopul principal este menținerea dezideratului de „Zero toxiinfecții alimentare”.

Activitatea de control va avea loc în șase zone de interes turistic și agrement de pe litoralul Mării Negre: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol și Mangalia. Inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor vor colabora cu reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de inspecție și control, pentru a asigura siguranța alimentară a turiștilor aflați în vacanță.

Echipele de control vor fi sprijinite de un autolaborator și de Laboratorul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor DSVSA Constanța, astfel încât probele prelevate din materii prime și produse finite să fie analizate în cel mai scurt timp posibil.

Pentru a facilita comunicarea și sesizările cetățenilor, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pune la dispoziție două numere de telefon. În primul rând, cetățenii pot apela Comandamentul Sezon Estival la numărul 0786/577007, unde pot face sesizări sau obține informații referitoare la siguranța alimentelor.

În plus, ANSVSA oferă și un număr gratuit de Call-Center la 0800.826.787, disponibil din orice rețea de telefonie.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult