Antrenamente

Forță, acțiune contracronometru și disciplină. Toate acestea sunt esențiale pentru succesul misiunilor militarilor. În imagini care îți taie răsuflarea ne-au arătat și nouă, ce înseamnă un exercițiu de pregătire pentru situații-limită.

Este vorba despre militarii de la baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, care s-au antrenat alături de militari italieni. Vă mai spun doar atât: este vorba despre catapultări din aeronave Eurofighter Typhoon și testarea reacțiilor rapide.

Desigur că am mai văzut astfel de imagini, dar în filmele de acțiune. Ei bine, acestea sunt cât se poate de reale și, tocmai de aceea, impresionante. Obositoarele ore de pregătire și planificările minuțioase sunt rețeta succesului militarilor în situații reale, pe terenul inamicului, de exemplu. Un asemenea exercițiu a avut loc săptămâna trecută la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Militarii români, cu elicoptere IAR 330 Puma s-au antrenat alături de militarii italieni, dislocați în România pentru misiunile de Poliție Aeriană Întărită, cu aeronave Eurofighter Typhoon.

Scenarii de situații limită, în care salvarea unor piloți catapultati depinde de reacțiile rapide ale colegilor, sunt parte din antrenamente. Militarii iau în calcul toate posibilitățile ce pot apărea, mai ales în teren inamic.

Patru aeronave Eurofighter Typhon au cercetat zona pentru identificarea amenințărilor, alături de două elicoptere IAR-330, dintre care unul era responsabil de recuperarea a doi piloți italieni catapultați, cu echipa de extracție, iar al doilea, ca escortă, asigura sprijinul aerian și cercetarea zonei.

a transmis locotenent comandorul Florin Bogdan, pilot de elicopter și mission commander la acest exercițiu.

Militarii celor două națiuni și-au actualizat și îmbunătățit procedurile și tacticile standard de operare. Militarii italieni au executat o secvență similară și cu partenerii americani, care au participat cu elicopterele Black Hawk.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…