Antrenamente cu bolovani de 50 kg

Antrenamentele cu bolovani de 50 de kilograme i-au adus aurul la competiția desfășurată într-un amfiteatru. Rareș Toader, cel mai bun atlet din România în proba de aruncare a greutății, nici nu concepe să nu fie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Îl mai despart doar 27 de centimetri de baremul olimpic.


Sportivul a revenit cu medalia de aur, de la Cupa Europei de la Split, unul dintre cele mai importante concursuri din acest an. În Croația, el s-a bătut pentru locul întâi cu 32 de atleți.


Locul în care s-a desfășurat concursul de aruncări a fost unul inedit: un amfiteatru. Rareș povestește că antrenamentele de anul trecut, din perioada de izolare, când se pregătea acasă, la Căciulata, cu bolovani de 50 de kilograme, i-au prins foarte bine.
 „La Cupa Europei noi am aruncat dintr-un amfiteatru. Nu am avut stadion de încălzire și am fost nevoit să iau niște bolovani din amfiteatrul acela, să mă încălzesc și să intru în competiție. Faptul că în pandemie ridicam zilnic bolovani de zeci de kilograme, m-au ajutat să obțin medalia de aur”
Până la Tokyo, Rareș își concentrează toată energia pe concursurile la care va participa și pe calificarea la Jocurile Olimpice. Nu mai are timp de nimic, dar nu-i pare rău.


„Momentan nu mă mai gândesc la altceva, pentru că sunt în focuri. Schimb cât mai multe țări, cât mai multe orașe, asta îmi ocupă tot timpul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Șoferi inconștienți pe șosele

Un șofer a zburat peste sensul giratoriu, iar un altul a întors și a mers pe contrasens. S…