Marea Neagră

Navele de război americane s-au întors în Marea Neagră.

Șapte nave militare ale forţelor navale din SUA, România, Turcia şi Ucraina au participat, vineri, la un exerciţiu naval care s-a desfăşurat în largul ţărmului românesc. Manevrele din Marea Neagră reprezintă și o mutare de forță în fața Rusiei, care continuă să pună presiune pe Ucraina, chiar și după anexarea Crimeei.

La exercițiul care s-a desfășurat sub egida NATO, Romania a trimis în largul Marii Negre fregata „Mărășești”, americanii un distrugător și cea mai mare nava din Mediterana, turcii Fregata Yavuz, iar urcrainenii, doua nave de desant și de patrulare.

Timp de două zile toate aceste forțe s-au antrenat pentru consolidarea capacității de reacție a NATO în Marea Neagră, sub privirile atente ale Rusiei, care monitorizează toate mișcările forțelor aliate

”Statele Unite şi aliaţii lor din NATO efectuează exerciţii neprevăzute în Marea Neagră. Nu doar cu un grup naval destul de puternic, ci şi cu aviaţie, inclusiv aviaţie strategică. Este o provocare serioasă pentru noi”, a declarat Vladimir Putin la televiziunea de stat, Vesti.

Ministerul Apărării din Rusia i-a acuzat recent pe americani de crearea unei forţe militare multinaţionale în Marea Neagră în apropierea coastelor Rusiei, ceea ce Moscova consideră a fi un „factor destabilizator” în regiunea limitrofă Ucrainei.

România va continua manevrele militare cu aliații NATO, navele românești de lupta fiind pregătite să iasă în larg oridecâteori va fi nevoie.

Comentariile lui Putin vin la scurt timp după ce Statele Unite și alte țări occidentale și-au exprimat îngrijorarea față de activitățile intensificate ale armatei ruse aproape de granița cu Ucraina. Iar Uniunea Europeană a spus vineri, că este alarmată de activitățile militare rusești din apropierea graniței ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vești proaste de la brutari. Pâinea, mai scumpă

Vești proaste de la brutari. Pâine s-a scumpit deja cu peste 10 la sută, iar prețul va con…