Home Actualitate Antrenamente în adâncuri
Actualitate - Interne - News - marți 27 aprilie 2021

Antrenamente în adâncuri

Antrenamente în adâncuri

Nu doar hotelierii și patronii plajelor se pregătesc zilele acestea pentru sezonul estival, ci și salvatorii din adâncuri. Scafandrii de la ISU Dobrogea împreună cu colegii din alte 8 județe se atrenează de zor pentru a răspunde prompt în situațiile în care trebuie să intervină.

Antrenamentele se desfășoară la 27 de metri adâncime în largul mării, iar scenariile sunt din cele mai dificile.

Salvatorii ISU s-au scufundat astăzi la 27 de metri adâncime în largul mării în căutarea unui obiect plasat acolo de șefii lor instructori. Odată cu adâncimea crește și presiunea, care apasă pe corpul scafandrilor.

Pentru misiunile sub apă, scafandrii poartă costume speciale și echipamente complexe care să-i protejeze de pericole și să îi ajute să respire în adâncuri.

Exercițiile pe care scafandrii le desfășoară zilele acestea în largul mării le testează nu doar vigilența și coordonarea, ci și capacitatea de rezistență la frig. Puse la încercare sunt și echipamentele, care trebuie să funcționeze la capacitate maximă, chiar și în condiții extreme.

Scafandrii ISU Dobrogea vor fi ajutați la misiunile de salvare de colegi din opt județe, care sunt detasați pe Litoral pe toata durata sezonului estival, începând cu vacanța de 1 Mai și Paște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Caz de bullying la Liceul Tehnologic N. Dumitrescu Cumpăna

Vineri, 11.06.2021, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost sesizat de către reprez…