Apă cu porția, la Corbu

Atenție dacă mergeți în vacanță la Corbu. Apa la robinete curge cu porția. Compania de apă a decis să furnizeze apa cu program, câteva ore dimineața și câteva ore seara. De vină ar seceta extremă spun, în apărarea lor repezentații companiei de apă.

De cealaltă parte, autoritățile se plâng că nu au fost anunțate official de această modificare, care a dat peste cap întreaga comunitate, nu doar pe turiști.

Toate casele și toate pensiunile din Corbu au începând de ieri apă doar câteva ore pe zi la presiune redusă. Între ora 23:00 și 5:00 dimineața robinetele companiei de apă sunt închise. La fel și pe timpul zilei în intervalul 11:15.

Cel puțin 6.300 de localnici și proprietarii a 30 de pensiuni sunt afectați de decizia companiei de apă de a raționaliza furnizarea acesteia. Autoritățile spun că decizia i-a luat prin surprindere și că ar fi aflat din presă de raționalizarea apei în localitate.

De vină pentru raționalizarea apei ar fi seceta extremă, spun reprezentanții companiei de apă, care se roagă acum să plouă. Altfel, situația ar purea dura cel puțin până la finalul lunii iulie.

Compania de apă le recomandă cetățenilor să utilizeze apa cu prioritate pentru băut și uz casnic și să evite folosirea ei în scop agricol sau pentru grădinărit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investiții de peste un milion de euro, la UMC

Echipament de calcul avansat și cercetare de un milion de euro la Universitatea Maritimă d…