marți, 25 iunie, 2024
Home DOTTO News Apă cu presiuni scăzute în mare parte a municipiului Constanța

Apă cu presiuni scăzute în mare parte a municipiului Constanța

de Redacția Dotto
2 Mai și Vama Veche, fără apă

Apă cu presiuni scăzute în mare parte a municipiului Constanța, dar și în nouă localități din județ. Codul galben de vânt de săptămâna trecută a afectat activitatea Stației de Tratare și Pompare Palas Constanța, iar furnizarea apei către consumatorii deserviți de această stație se va efectua cu  presiune scăzută, conform companiei de apă RAJA.

Compania le cere scuze abonaților pentru disconfortul creat și îi asigură că echipele de permanență vor monitoriza situația cu foarte mare atenție. În momentul în care se va putea relua alimentarea stației la parametrii normali de la sursa Galeșu, se va relua furnizarea apei la presiuni normale.

În ultimele zile, nivelul la captările apă de suprafață Galeșu a scăzut progresiv.

Urmare acestei situații, precum și a Codului Galben de vânt puternic, cu rafale de peste 55 km/h în cursul zilei de 25 martie 2022, în zona captărilor din Canalul Dunăre – Marea Neagră a apărut un fenomen de creștere progresivă de turbiditate a apei. Având în vedere, că aproximativ 60% din necesarul de apă al Stației de Tratare și Pompare Palas Constanța provine de la sursa Galeșu, la nivelul stației s-a constatat o creștere semnificativă a turbidității apei și a PH-ului.

Imediat, s-au făcut manevrele de vane necesare pentru limitarea volumului de apă de la sursa de suprafață și creșterea cantității de apă pompată din sursele de subteran, Cișmele. Totodată, s-au intensificat frecvența de monitorizare a calității apei pe toate treptele tehnologice de tratare, inclusiv la nivelul surselor.

Având în vedere cantitatea mare de apă de la Galeșu ce asigură funcționarea la capacitate maximă a Stației Palas, dar și prioritatea îndeplinirii tuturor parametrilor de potabilitate a apei livrate consumatorilor, astăzi, 28 martie 2022, s-a luat decizia alimentării Stației Palas exclusiv din sursele subterane, Cișmele. În acest context, furnizarea apei către consumatorii deserviți de Stația Palas, se va efectua cu presiune scăzută.

Astfel, începând din data de 28.03.2022, ora 08.00, vor avea apă la parametri normali,  în intervalul orar 06.00 – 09.00 și 17.00 – 21.00 abonații din următoarele zone: 

• Cartierul Palas și Zona industrială Oierie;

• Cartierele Brătianu și Medeea;

• Cartierul și Zona industrială CET;

• Cartierele Viile Noi și Sere;

• Cartierele Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani;

• Zona comercială Constanța Sud (Auchan, Metro, Brico Depot, Avia Motors);

• Cartierul Faleză Sud;

• Zonele industriale Caraiman și Oil Terminal;

• Cartierele Far, Abator, Gară, Icil, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu și Compozitori;

• Zonele Baba Novac și Halta Traian;

• Zona Comercială Vest;

• Localitățile Năvodari, Corbu, Ovidiu, Lumina, Cumpăna, Lazu, Agigea, Eforie și Techirghiol.

Exceptând cele două intervale orare menționate mai sus, apa va fi furnizată cu presiune scăzută, iar abonații din zonele înalte și cei de la etajele superioare ale blocurilor vor fi lipsiți de apă potabilă.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult