Apartament vechi, dar prețios

Prețuri peste măsură pentru apartamentele de la malul mării. Pentru vederea spre mare, dar și pentru poziționarea în inima orașului, clienții ajung să plătească chiar și două sute de mii de euro pentru un apartament de nici 70 de metri pătrați.

Blocurile sunt construite de mai bine de 40 de ani, dar prețurile apartamentelor de aici concurează cu ale celor din noile imobile.

Vând apartament, bloc vechi, 70 de metri pătrați, 195 de mii de euro. Așa arată anunțul unui constănșean și nu este singurul de acest gen. Dacă am înteles bine, prețul de vânzare al unui metru pătrat depășeste 2700 de euro.

Este vorba despre un bloc ce a fost construit înainte de Revoluție, nu este spațios, dar oferă priveliște la mare și blocul este în oraș, aproape de orice ai nevoie în viața cotidiană. Aceste atuuri bat vechimea imobilului, iar legea cererii și a ofertei funcționează. Altfel, nu am fi văzut prețuri de vânzare atât de mari.

Deși sumele sunt exagerate pentru unele buzunare, cererea este mare, spun agenții imobiliari.

Să nu uităm că un apartament mult mai generos și dintr-un bloc nou construit în stațiunea Mamaia sau la ieșirile din oraș este scos la vânzare de către dezvoltatori la un preț comparabil sau chiar mai mic. Dar paleta largă a ofertei, lasă loc fiecăruia să aleagă ce i se potrivește. Din păcate, prețurile de pe piața imobiliară sunt în continuă creștere. Tarifele mari la combustibil și Ia energie, au avut impact și asupra materialelor de construcții. Tocmai de aceea, costurile pentru ridicarea unor imobile noi au atins un nou record. Cu toate acestea, cererea nu a scăzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…