marți, 16 aprilie, 2024
Home Actualitate Apel la donare de sânge

Apel la donare de sânge

de Redacția Dotto

Centrul Regional de Transfuzii Constanța începe o caravană a donării în județul Constanța. Marți, 30 mai, medicii vor fi la Adamclisi.

La Centrul Cultural din localitate sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitățile Adamclisi, Șipote, Petroșani, Pietreni, Ion Corvin, Cetatea, Zorile și Deleni care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional. Colecta de sânge va avea loc între orele 8:30 – 13:30.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsa între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidența cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

– o alocație de hrană sub forma unui card în valoare de 66.99 RON.

– o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.

– decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge;

Va asteptam duminica 28.05.2023 la Parohia Topraisar,, Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”cu un act de identitate valabil, intre orele 08.30-13.30.

Sangele este un dar ce nu poate fi inlocuit!

Este nevoie de mai multi donatori!

Cheama-ti si prietenii!

Multumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieti omenesti!

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult