sânge

Medicii fac apel la constănțeni să doneze sânge.

Toți cei care doresc să ajute la salvarea unei vieți se pot prezenta mâine între orele 8:30 – 13:30, la Sala de Sport din localitatea 23 August, unde va avea loc o acțiune de donare. Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsa între 18 și 65 ani cu greutatea de peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție cu HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent sau boli de inimă.

Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. Medicii subliniază că înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice, iar în ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și consumul a minimum 500 ml de lichide. Persoanele care efectuează o donare completă beneficiază la cerere de câteva bonusuri.

Persoanele care efectuează o donare completa (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

  • șapte tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari;
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge;

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Turism: Constanța în umbra Eforie Nord

Conform unei analize detaliate realizate de agenția SEO TargetWeb, în 2023, comportamentul…