SALVAMARI

Nu lăsați copiii nesupravegheați! Apelul vine de la salvamarii din Eforie Nord, care abia au reușit să salveze ieri doi copii, aflați la un pas de înec, după ce salteaua pe care se urcaseră a fost purtată de valuri departe de țărm. Apelului salvamarilor se alătură și Primăria Eforie, care a luat deja o serie de măsuri pentru siguranța turiștilor și ușurarea misiunii salvatorilor.

Cei doi copii se jucau, ieri după-amiază, pe plaja din Eforie Nord, fără să fie supravegheați de părinți. La un moment dat, s-au urcat pe o saltea gonflabilă și au intrat în apă. Curenții i-au dus rapid departe de țărm, tocmai în largul mării. Din cauza valurilor, salteaua lor s-a răsturat, iar cei doi copii au căzut în apă, unul fiind la un pas de înec. Doar o minune a făcut ca salvamarii să îi vadă la timp, să ajungă la ei și să îi aducă în siguranță la mal. Tot salvamarii le-au acordat și primul ajutor, iar imediat apoi, unul dintre micuți în vârstă de 7 ani a fost preluat de un elicopter SMURD și dus la spital.

În stațiunea Eforie sunt amplasate 22 de posturi de observare, 2 baze de salvare nautică, ce asigură 11 patrule rapide, şi 2 posturi de prim ajutor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Incident la Centrala Nucleară Cernavodă

Unitatea doi de la Cernavodă s-a deconectat de la sistemul energetic. Deconectarea automat…