Apple începe etichetarea aplicațiilor din App Store
HomeTehnologie & MediaMediaApple începe etichetarea aplicațiilor din App Store
Media - luni 14 decembrie 2020

Apple începe etichetarea aplicațiilor din App Store

Apple începe procesul de etichetare a aplicațiilor din magazinul său digital, în funcție de cantitatea de date personale colectate și modul în care acestea sunt prelucrate. Etichetele vor apărea în App Store din 2021.

Astfel, înainte de a descărca o aplicație, utilizatorii vor putea vedea exact în ce manieră le sunt colectate și prelucrate datele persoanele.

Etichetele sunt trimise de dezvoltatorii aplicațiilor către Apple, care verifică dacă sunt corecte. Gigantul tech explică faptul că nu se va ocupa de fiecare aplicație în parte, ci va audita aleatoriu un anumit număr. De asemenea, va face verificări punctuale atunci când primește plângeri din partea utilizatorilor.

Etichetele au fost descrise încă iunie drept “asemănătoare celor de pe alimente”, însă compania californiană le va implementa de anul viitor, pentru ca dezvoltatorii să aibă timp să facă schimbările necesare în produsele lor. Acestea fac parte dintr-o strategie extinsă în urma căreia vor exista mai multe notificări și solicitări pentru prelucrarea datelor sensibile, pe care le va primi un posesor de dispozitive Apple.

O reacție critică a venit din partea companiilor de publicitate, care au argumentat că “cel mai probabil, oamenii nu-și vor da consimțământul pentru colectarea datelor în acest scop”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Reparăm telefonul vechi ori cumpărăm unul nou?

Telefoanele mobile sunt gadgeturi care au nevoie uneori de diverse reparații, pentru că au…