Ar putea fi reabilitat Muzeul de Istorie Națională și Arheologie

Clădirea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța ar putea fi reabilitată. În luna iunie ar putea începe modernizările ce vor costa peste 19,5 milioane de lei, iar acum se elaborează proiectul tehnic de execuție. Imobilul adăpostește lucrări de o valoare inestimabilă, multe dintre ele unice în lume.

Clădirea care a servit ca sediu al Primăriei Constanța și care astăzi este Muzeul de Istorie a fost construită sub îndrumarea arhitectului Vasile Ştefănescu. Piatra de temelie a fost pusă la 22 mai 1912, de moştenitorul tronului, Principele Ferdinand. Anul acesta, în vară, ar putea începe lucrările pentru reabilitarea clădirii-muzeu.

Constănțenii spun că reabilitarea clădirii ar fi necesară, mai ales că este una reprezentativă pentru orașul de la malul mării.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța a fost înființat în anul 1878 prin grija primului prefect al administrației românești în Dobrogea: Remus Opreanu și a inspectorului școlar Ion Bănescu și este unul dintre cele mai bogate muzee din țară.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Delfinul Chen Chen este bolnav

Îngrijorare mare în rândul personalului de la Delfinariu. Delfinul Chen-Chen s-a îmbolnăvi…