Arestări după furtul de combustibil de la Baza MK

Arestări în cazul furtului de combustibil de la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu. Mai mulți bărbați au fost reținuți după decizia magistraților de la Tribunalul Constanța.

Ei sunt acuzați că ar avea legătură cu dispariția a 7 tone de combustibil din Bază. 22 de persoane sunt cercetate în total în acest dosar de furt. 8 dintre acestea, printre care 7 militari sunt acum în arest. Avocații inculpaților consideră măsura nejustificată și spun că vor ataca decizia. Aceștia ceruseră măsura controlului judiciar pentru 70 de zile.

Apărătorul unuia dintre militari considera că probele în acest dosar au fost obținute cu încălcarea legii, iar instanța nu ar fi trebuit sa țină cont de ele.

50 de percheziții au fost efectuate până acum în acest dosar, atât la Baza Militară, cât și la domiciliile inculpaților. Anchetatorii au ridicat de la aceștia 7 tone de combustibil și alte probe importante pentru dosar. Este vorba despre kerosen și motorină cu care sunt alimentate avioanele, elicopterele militare și mașinile din parcul auto al Bazei. Cei care vor fi găsiți vinovați în acest dosar riscă între 3 și 10 ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hagi: ”Un meci dificil, dar putem spera la cele trei puncte..”

Marele derby FCSB – Farul Constanța se joacă duminică pe Arena Națională. Cele două formaț…